Watson content agency – ווטסון סוכנות תוכן https://watson.co.il/ מיילים שיווקיים, דפי נחיתה, דפי מכירה, מאמרי תוכן. Tue, 09 Feb 2021 13:01:59 +0000 he-IL hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.6.2 https://watson.co.il/wp-content/uploads/2021/01/Asset-2מכונת-כתיבה-150x150.png Watson content agency – ווטסון סוכנות תוכן https://watson.co.il/ 32 32 האם אפשר להחזיר את רשימת התפוצה לחיים? https://watson.co.il/3-sins-of-email-marketing/ Sun, 07 Feb 2021 15:05:03 +0000 https://watson.co.il/?p=1407 "פעם הייתי שולח דיוור ומגיע ל-60-70 אחוזי פתיחה. היום, אפילו אמא שלי לא קוראת את הדיוורים שלי…" לא מעט אנשים עם רשימות תפוצה של 5,000 אנשים או יותר, מרגישים ירידה ביעילות הדיוורים שלהם בשנים האחרונות. ירידה זו מתבטאת באחוזי פתיחה שהולכים ויורדים, במיילים החוזרים שאף פעם לא היו רבים, אבל כיום הם אפסיים וכמובן – צניחה […]

The post האם אפשר להחזיר את רשימת התפוצה לחיים? appeared first on Watson content agency - ווטסון סוכנות תוכן.

]]>

"פעם הייתי שולח דיוור ומגיע ל-60-70 אחוזי פתיחה. היום, אפילו אמא שלי לא קוראת את הדיוורים שלי…"

לא מעט אנשים עם רשימות תפוצה של 5,000 אנשים או יותר, מרגישים ירידה ביעילות הדיוורים שלהם בשנים האחרונות. ירידה זו מתבטאת באחוזי פתיחה שהולכים ויורדים, במיילים החוזרים שאף פעם לא היו רבים, אבל כיום הם אפסיים וכמובן – צניחה במכירות…

הם זוכרים את הימים הטובים, כשהם היו שולחים מייל ומישהו בצד השני באמת היה מקבל אותו ומתייאשים.

יש כאלה שרואים את אחוזי הפתיחה הנמוכים, ואומרים "חבל על הזמן, עדיף לעזוב את זה". הם בוחרים להשקיע בפרסום בפייסבוק ואינסטגרם, מקדמים את עצמם בגוגל, ומזניחים את הרשימה. יש כאלה שממשיכים לדוור בחוסר חשק, אבל אתם יודעים איך זה כשעושים דברים בחצי כוח.. הם פשוט לא עובדים. 

ויש כאלה שמנסים להבין למה זה קורה. הם חופרים עמוק, מחפשים הסברים ומנסים להבין מה אפשר לעשות אחרת כדי להצליח.

3 החטאים שפוגעים בתוצאות הדיוור אצל רוב החברות

1. חטא האדישות (או איך המשווקים הרסו הכל)

אנחנו כל כך רגילים לפרסום בפייסבוק ואינסטגרם, שנדמה לנו שזו הייתה הפלטפורמה המובילה מאז ומעולם. אבל לפני קצת יותר מעשור, דיוור במייל היה הדבר החם. כולם עשו את זה, והצליחו לא רע. 

באותה תקופה עליזה, אנשים פתחו את המיילים שהם קיבלו ממשווקים – ואפילו קראו אותם.

אבל מאז זרמה אינסוף דאטה באינטרנט. משווקים רבים זיהו את ההזדמנות והחלו לשלוח המנוי מיילים, מה שגרם להצפה של מידע בתיבות המייל ולאדישות של הנמענים.

האדישות למיילים לא נובעת רק מהכמות הגדולה, אלא גם מהתוכן. מיילים הפכו להיות סופר שיווקיים, ובמקביל אנשים למדו לזהות שמנסים למכור להם והתחילו להתעלם. 

נסו לחשוב על עצמכם – איזה מיילים אתם קוראים, ועל איזה אתם מדלגים? כנראה שאתם פותחים את תיבת קידומי המכירות והעדכונים מפעם לפעם – אבל כמה מהמיילים שם אתם באמת קוראים? כשמייל שיווקי חודר לתיבת הדואר הנכנס שלכם – אתם טורחים לקרוא אותו?

2. חטא העצלות

בעלי רשימות תפוצה רבים מדווחים על שחיקה וחוסר עניין. הם מתחילים עם המון מוטיבציה ואינסוף רעיונות, אבל ככל שעובר הזמן וככל שהמדוורים מביעים פחות עניין במיילים – כך המוטיבציה נעלמת.

כך נוצר מעגל קסמים מסוכן – בעל רשימת דיוור שולח פחות ופחות מיילים, הנמענים כבר לא עוקבים אחרי המיילים וספקית המייל מבינה שהוא פשוט לא מעניין. מה היא עושה? ניחשתם נכון – מובילה אותו לקידומי המכירות או לספאם.

כדי להצליח להגיע לתיבת הדואר הנכנס, ולגרום למדוורים לקרוא את מה שאתם שולחים כדאי לדוור באופן קבוע. זה לא קל, זה לא תמיד נוח, אבל זו הדרך להצליח.

3. חטא הרלוונטיות

עסקים רבים אוספים כתובות מייל ומייצרים דיוור אחיד לכל הרשימה. 

הבעיה – העסק שלכם מושך קהל מגוון שמתעניין בתוכן ובמוצרים שונים. יש כאלה שירצו לקבל מידע על שירות מסוים, אחרים מתעניינים בחדשנות וטכנולוגיה, ויש את אלה שרוצים לקבל עדכונים על הפעילות שלכם.

בעזרת יצירת סדרות מייל ותוכן ממוקד קהל, ניתן לפנות למגוון רחב של קהלים – ולהישאר רלוונטיים עבור מספר גדול יותר של אנשים. 

אם נסכם עד כאן, יש לנו 3 חטאים:

❌ המשווקים גרמו לאדישות פרסומית, אדישות למדיום ולאנטגוניזם.
❌ העצלות גרמה לנו להיעלם מתיבת הדואר הנכנס.
❌ חוסר הרלוונטיות הרחיקה אותנו מהקהל.

אבל יש פתרון.

לחמם את הרשימה ולהחזיר אותה לחיים

ברמה הטכנית

  • לרענן ולסנן את המדוורים

כשרוב הדיוורים שלנו לא נפתחים, ספקית המייל מבינה שאנחנו לא מעניינים את הקהל, ופוגעת לנו באחוזי הפתיחה. לכן, כדאי לנקות את הרשימה מאנשים שלא פותחים את המיילים שלנו. נמחק כתובות מייל שגויות, וניצור אוטומציה שתבדוק מי לא פתח את המיילים ב-60 הימים האחרונים – ותסיר אותו אוטומטית. זה אולי נשמע לא אינטואיטיבי, אבל זה יתברר כמשתלם בהמשך.

  • לחמם את הרשימה בעזרת סדרות מייל

בעזרת סדרות מייל רלוונטיות – תוכן מעניין ורלוונטי, שישלח בזמנים קבועים – ניתן להחזיר את הרשימה לחיים. לעניין את קהל היעד ולהגיע לאחוזי פתיחה גבוהים. כך ניצור קהילה חמה ומתעניינת שמתחברת לתוכן שלנו וגם מבצעת רכישות.

ברמה התוכנית

  • ליצור תוכן שמחזיר עטרה ליושנה

תוכן שמתמקד בקהל היעד ובתחומי ההתעניינות שלו, ונכתב כדי לתת – ולא כדי לקחת. תוכן מעניין ובעל ערך, שמטרתו לחלוק את הידע וההשקעה שלנו על העולם. מתוך הנחה שמי שיתחבר למסרים שלנו, ירצה להיות לקוח שלנו.

יכול להיות שאתם נופלים באחד החטאים האלה, זה קורה למדוורים רבים. השאלה שאתם צריכים לשאול את עצמכם, היא איך אני יוצא מזה. איך לקחת את הרשימה שאספתי במשך שנים, ולהפוך אותה שוב לכלי שיווקי אפקטיבי, שיביא לי לקוחות משלמים. 

בהצלחה 🙂

The post האם אפשר להחזיר את רשימת התפוצה לחיים? appeared first on Watson content agency - ווטסון סוכנות תוכן.

]]>
מהן סדרות מייל, ואיך הן יכולות לעזור לכם להגדיל הכנסות מהדיוורים? https://watson.co.il/series/ Sun, 07 Feb 2021 14:44:56 +0000 https://watson.co.il/?p=1404 איזה סדרה אתם רואים עכשיו? אצלנו במשרד מדברים בתקופה האחרונה על לופין, בוג'ק הורסמן (כן, באיחור), בריג'רטון וחזרות. אה, ויש דיון תמידי האם משחקי הכס זו הסדרה הטובה בעולם, או שבכלל לא כדאי לראות אותה. רוב הסיכויים שיש לכם מה לומר לפחות על אחת מהסדרות האלה – כי ראיתם אותן, או שלפחות דיברתם עליהן.  איך […]

The post מהן סדרות מייל, ואיך הן יכולות לעזור לכם להגדיל הכנסות מהדיוורים? appeared first on Watson content agency - ווטסון סוכנות תוכן.

]]>

איזה סדרה אתם רואים עכשיו? אצלנו במשרד מדברים בתקופה האחרונה על לופין, בוג'ק הורסמן (כן, באיחור), בריג'רטון וחזרות. אה, ויש דיון תמידי האם משחקי הכס זו הסדרה הטובה בעולם, או שבכלל לא כדאי לראות אותה.

רוב הסיכויים שיש לכם מה לומר לפחות על אחת מהסדרות האלה – כי ראיתם אותן, או שלפחות דיברתם עליהן. 

איך אנחנו יודעים?

פשוט כי סדרות הפכו להיות הנושא המדובר ביותר במדורי תרבות – באתרי אינטרנט, ברדיו ובטלוויזיה. יותר מסרטים, יותר מספרים, יותר ממוזיקה. סדרות הן הכוכב הגדול של 2021.

אז אנחנו רואים יותר ויותר סדרות, אבל למה בעצם אנחנו כל כך אוהבים לראות סדרות?

אם נשאל אנשים את השאלה הזאת, נקבל תשובות שונות.

יש כאלה שמתחברים לדמויות ונהנים לעקוב אחריהן, אחרים רוצים לדעת מה יקרה בהמשך הסדרה ויש את אלה שפשוט אוהבים לדעת שלא משנה מה יקרה במהלך היום – הם יסיימו אותו עם השלט על הספה.

אבל אם ננסה לחשוב על הסיבה השורשית לאהבה האנושית לסדרות, נדבר על שלמות.

על פי ויקיפדיה, סדרה היא קבוצה של עצמים בעלי מכנה משותף, שכאשר הם מתקיימים זה בצד זה, או זה אחר זה – הם יוצרים רצף או שלמות.

מי שאסף קלפים של סופרגול בילדותו, שאף להשלים את הסדרה כדי להשלים את האלבום. מי שהתחיל משחק מחשב, רצה לסיים את כל השלבים כדי להשלים את המשחק. ומי שרואה סדרה, רוצה לראות הכל כדי לדעת מה יקרה בסוף. 

סדרת טלוויזיה מורכבת ממספר תוכניות קצרות, בעלות קו עלילתי מתוכנן, במהלכן עוברות הדמויות תהליכים ונרקמות ביניהן מערכות יחסים. 

מכירים את התחושה הזאת שהסדרה ממש נגעה בכם, או השפיעה על החשיבה שלכם. זה בגלל שעברתם תהליך יחד עם הדמויות. זה קורה בסדרות טובות במיוחד, או בסדרות שממש נגעו בתחומי העניין והאישיות שלכם.

את העיקרון הזה של סדרות, אפשר לקחת גם לדיוורים שלנו. בעזרת סדרות מייל נוכל להעביר את הנמענים שלנו תהליך שבסופו הקשר בינינו יתחזק.

אז מהי סדרת מיילים?

הגדרה: סדרת מיילים היא מספר מיילים עוקבים שנשלחים לפלח מסוים מרשימת הדיוור שלנו. 

*בחלק מהמקרים נשלח את הסדרה לכולם, אולם נדגיש בתחילת הסדרה באיזה נושא היא תעסוק ונבקש מהדוורים להסיר עצמם מהסדרה (ולהישאר ברשימה הכללית) אם הם לא מתעניינים בנושא.

בעזרת יצירה של סדרות מייל נוכל להפוך את הרשימה לכלי שיווקי ממוקד ויעיל – נשלח מיילים לחיזוק מכירה, נחזק את הקשר עם לקוחות עבר בעזרת תכנים מעניינים ונגיע לקהלים חדשים בעזרת מהלכים חדשים.

בשורות הבאות נסקור 3 סוגי סדרות מייל שאנחנו עושים בהם שימוש בווטסון. 

1. סדרת אפטר ליד

מטרה: לפתור התנגדויות ולחמם את הליד לקראת ואחרי השיחה עם איש המכירות. 

סדרת אפטר ליד תכלול בדרך כלל 4 מיילים, שיתקפו את ההתנגדויות הנפוצות של לקוחות מזוויות חדשות, אליהן הם לא נחשפו בדף המכירה.

עיקרון: ככל שנעמיק את התוכן ונחשוף את הלקוח הפוטנציאלי לתוכן מעניין ורלוונטי, כך נגדיל את הסיכוי שהוא יבחר לרכוש מאיתנו.

מתי שולחים? המייל הראשון ישלח מיד אחרי השארת הליד, והמיילים הבאים ישלחו במהלך השבוע שלאחר מכן.

דגש חשוב: אמנם המטרה שלנו היא לעודד מכירה, אבל ניזהר שלא ליצור אצל הקורא תחושה שאנחנו מנסים לשכנע אותו. מטרת המיילים לתת מידע רלוונטי ולענות על התנגדויות, בלי לעודד רכישה. אם נכתוב דברים נכונים ונכוחים, יש סיכוי שנצליח. אם ננסה לשכנע, הסיכוי להגדיל את ההתנגדות יעלה.

מבנה המיילים

  • מייל 1 

המייל הראשון יתחיל עם היכרות, תיאום ציפיות והסבר שניתן להסיר את עצמך מהסדרה בכל זמן שתבחר. 

בגוף המייל נבחר התנגדות אליה נתייחס ונתקוף אותה מזווית מעניינת, תוך התייחסות קונקרטית למצב ולקהל היעד. 

  • מיילים 2-4

במיילים הבאים ניגע בהתנגדויות וניתן תוכן מעניין. בסוף כל מייל נניע לדף הנחיתה וליצירת קשר לצורך שיחה נוספת. 

2. סדרת אפטר סייל

מטרה: לחזק את הקשר עם הלקוח, לבנות קהילה ולעודד רכישה חוזרת.

סדרת אפטר סייל תכלול בדרך כלל 4 מיילים שישלחו ללקוח אחרי מכירה, ויתרכזו במוצר או בשירות הנרכש, יספקו מידע על אופן השימוש, יספרו על שירותים משלימים ויעודדו את הרוכש לדרג את השירות ולהמליץ עלינו.

עיקרון: כאשר לקוח מבצע רכישה הוא מביע בנו אמון. חשוב לנצל את הרגע הזה, ולשלוח סדרת מסרים ממוקדים כדי לחדור עמוק יותר לתודעה שלו – ולהישאר שם גם לעתיד.

מתי שולחים? המייל הראשון ישלח מיד אחרי ביצוע הרכישה, והמיילים האחרים ישלחו פעם בשבוע בחודש הבא. 

דגש חשוב: כדאי להיות ספציפיים ככל האפשר בסדרה הזאת, כדי שהיא באמת תהיה רלוונטית. אם אתם מוכרים מוצרים או שירותים מגוונים, כדאי ליצור סדרת אפטר סייל ייעודית לכל שירות. (אם יש יותר מדי, תבחרו לאיזה שירותים אתם רוצים לשלוח סדרה ולהתמקד בהם).

אפשרות נוספת, היא ליצור סדרת אפטר סייל כללית יותר, שמטרתה הצגה של העסק והפעילות שלו. הבעיה של סדרות כלליות, שפעמים רבות הן לא מדברות לבנאדם.

מבנה המיילים

את המייל הראשון נתחיל עם הבעת תודה על האמון וציון העובדה שאפשר לפנות אלינו בכל זמן לשאלות.

מעבר לכך, נשאף ליצור תכנים רלוונטיים, בהתאם לעסק ולקהלי היעד. כדאי לנצל את הסדרה כדי להפנות לתכנים אחרים שיצרתם – בהנחה שהם עשויים לעניין את המדוורים.

3. סדרת בליצקריג

מטרה: לקדם שירות או מוצר בעזרת סדרת מסרים ממוקדים בזמן קצר.

סדרת בליצקריג תכלול בדרך כלל 3 מיילים שישלחו בתוך 3 ימים, ויכללו מידע מעניין ובעל ערך על השירות או המוצר.

למה בליצקריג? 

בליצקריג או מלחמת בזק היא אם תורת הלחימה ההתקפית המודרנית. היא מבוססת על תנועה והתקדמות מהירה, תוך ניצול כוח האש של טנקים ומטוסים – כדי לשבור את קו ההגנה של היריב. 

וזה בדיוק מה שעושים בסדרה הזאת: 3 מיילים ממוקדים, בתוך 3 ימים, שחודרים לתיבת המייל של הלקוח ומגיעים ישר ללב שלו.

מתי שולחים? כאשר רוצים לקדם שירות או מוצר מסוים. 

  1. המייל הראשון ישלח ברביעי ב-6 בבוקר. 
  2. מייל חוזר למי שלא פתח את המייל הראשון ישלח בחמישי ב-6 בבוקר. 
  3. בחמישי בצהריים ישלח מייל לכל מי שפתח את המייל הראשון (באחד הסבבים).
  4. בשישי ב-6 בבוקר ישלח המייל ה-3 (והאחרון) לכל מי שפתח את אחד המיילים.

דגש חשוב: במהלך המיילים כדאי להפנות בעדינות לדף הנחיתה של השירות, וליצירת קשר במייל. שימו לב שאתם לא נגררים למקום של "דברו איתנו", ובאמת מספקים תוכן מעניין.

מבנה המיילים

את המייל הראשון נתחיל עם תיאום ציפיות. נספר למה נוצרה הסדרה הזאת, ולמה אנחנו חושבים שהיא מעניינת. זה לא סוד שהמיילים כתובים כדי לקדם שירות ומוצר, רק חשוב להדגיש שיהיה כאן תוכן אמיתי. כדאי לגעת במקום בו התוכן אמור לפגוש את קהל היעד. נסו לחשוב באיזה אתגרים הם נתקלים, ואיך המוצר או השירות יכול לעזור.

במייל האחרון נסביר שוב, שהסדרה הזאת נכתבה כדי לקדם את המוצר. נעלה שוב את הבעיה עליה הוא עונה, ונציע את הפתרון שלנו (בחביבות ובעדינות).

במיילים עצמם ננסה לגעת בנושא מכיוונים שונים. לדבר על אתגרים ופתרונות, הקשרים מעניינים ועוד.

ומילה קטנה לסיום

סדרות מייל הן דרך מצוינת להגדיל את ההכנסות מהרשימה, בתנאי שעושים את זה נכון. אנחנו ממליצים לבצע חשיבת עומק, ולבחור איזה מוצרים לקדם ואיזה תוכן ליצור – על מנת ליצור סדרות עם אימפקט אמיתי.

במקביל ליצירה של תכנים חדשים, חשוב לבצע גם עבודה טכנית. לבצע פעולות שונות, שישפרו את אחוזי הפתיחה שלכם. כאן תמצאו 7 שיטות להגדלת אחוזי הפתיחה.

The post מהן סדרות מייל, ואיך הן יכולות לעזור לכם להגדיל הכנסות מהדיוורים? appeared first on Watson content agency - ווטסון סוכנות תוכן.

]]>
7 בום: איך מגדילים את אחוזי הפתיחה של הדיוורים https://watson.co.il/opening-percentages/ Sun, 07 Feb 2021 13:57:44 +0000 https://watson.co.il/?p=1385 יש המון אנשים טובים, שכותבים תוכן מעולה, אבל הדיוורים שלהם לא מגיעים לשום מקום. הם כותבים מיילים מדהימים. תכנים עמוקים, מצחיקים, שימושיים ומרעננים – אבל מפספסים ברמה הטכנית. יכול להיות שהם יטענו שתוכן איכותי הוא הבסיס לרשימת דיוור מוצלחת, וזה נכון, אבל כדי שהתוכן יגיע ליעד – חייבים לנהל את הרשימה. מה זה אומר לנהל את […]

The post 7 בום: איך מגדילים את אחוזי הפתיחה של הדיוורים appeared first on Watson content agency - ווטסון סוכנות תוכן.

]]>

יש המון אנשים טובים, שכותבים תוכן מעולה, אבל הדיוורים שלהם לא מגיעים לשום מקום.

הם כותבים מיילים מדהימים. תכנים עמוקים, מצחיקים, שימושיים ומרעננים – אבל מפספסים ברמה הטכניתיכול להיות שהם יטענו שתוכן איכותי הוא הבסיס לרשימת דיוור מוצלחת, וזה נכון, אבל כדי שהתוכן יגיע ליעדחייבים לנהל את הרשימה.

מה זה אומר לנהל את הרשימה?

לדעת שביצענו את כל הפעולות הקריטיות, שבלעדיהן לדיוורים הנשלחים אין קיום ממשי במציאות. כי אם אף אחד לא רואה או קורא את הדיוורים שלנו – אין להם משמעות…

7 טכניקות שיעלו את אחוזי הפתיחה של הדיוורים

1. לשלוח מיילים תחת שם הדומיין

רוב המדוורים בישראל, שולחים מיילים תחת שם הדומיין של מערכת הדיוור. במקרה שדירוג הדומיין שלנו נמוך, זה דווקא יכול לשמור על אחוזי הפתיחה ברמה סבירה, אבל אם רוצים להגיע לאחוזי פתיחה גבוהים יותר – כדאי לשפר את דירוג הדומיין ולשלוח מיילים תחת שם הדומיין שלכם. 

מה הבעיה עם לשלוח תחת שם הדומיין של המערכת?

כשאנחנו שולחים מיילים בדומיין של המערכת, אנחנו מוגבלים למקסימום אחוזי הפתיחה הממוצעים של המערכת. 

אז מה עושים?

פונים לתמיכה של המערכת בה אתם מדוורים, ובודקים האם ניתן לשלוח מיילים תחת שם הדומיין שלכם.
במידה וזה לא אפשרי, נסו מערכות אחרות (למשל activecampaign, שמאפשרת את זה).

הערה חשובה: לפני שאתם מעבירים לשם הדומיין שלכם, כדאי לבדוק את דירוג הדומיין שלכם, ולשפר אותו במידת הצורך.

2. להסיר אנשים שלא פותחים

זה אולי נשמע מוזר, אבל כדי להגדיל את מספר הקוראים של המיילים שלנו, עלינו להסיר מהרשימה חלק מהם. 

למה?

אנשים שלא פותחים את הדיוורים שלנו באופן קבוע, פוגעים בדירוג, ומסמנים לספקית המייל שהמיילים לא רלוונטיים במקרה הטוב, או ספאם במקרה הגרוע.

כדאי לבצע ניקוי לרשימה – להסיר כתובות שגויות, ולבנות אוטומציה שבודקת מי לא פתח מיילים ב-60 הימים האחרונים, לשלוח לו סדרה של מיילים כדי לנסות להחזיר אותו לחיים ולהסיר אותו אם הוא לא מגיב.

3. ליצור עוגן תוכן

הקפה של הבוקר, משהו מתוק אחרי ארוחת צהריים, טלפון להורים בכל יום שישי או לצפור בפקק. יש הרגלים שאנחנו אוהבים, ויש הרגלים שאנחנו מתעבים – המשותף לכולם – אנחנו עושים אותם כמעט בלי שנשים לכך לב.

ניתן לנצל את הנטייה האנושית להישמע להרגלים, כדי להגדיל את אחוזי הפתיחה של רשימת הדיוור שלנו. בעזרת יצירת עוגן תוכן – פינת מייל שבועית שתכלול תוכן מעניין, טיפים ומידע שימושי. 

פינה קבועה תאפשר לחמם את מערכת היחסים עם הרשימה ולהרגיל את הנמענים לקרוא את המיילים שלנו בזמן קבוע (ואולי אפילו לחכות להם).

4. לבחון את עבירות המיילים

עבירות או Deliverability הוא מושג המגדיר כמה מהמיילים שאנחנו שולחים מגיעים לתיבת הדואר הנכנס (ולא לתיבת הספאם). בלתי אפשרי להגיע ל-100% עבירות, אבל נשאף לשפר אותה ככל האפשר.

למה קשה למדוד עבירות?

כשאנחנו שולחים מייל, השרת המקבל קודם כל מדווח "קיבלתי" ורק אחר כך מסנן את הספאם. לכן, רוב מערכות הדיוור לא מספקות ב"דאש בורד" שלהן מידע על כמות המיילים שהגיעו לספאם.

אז איך נדע אם יש בעיה?

נורת אזהרה צריכה להידלק אם אחוזי הפתיחה נמוכים מאוד (מתחת ל-20%), ובעיקר אם הם צונחים באופן פתאומי ללא הסבר מתקבל על הדעת.

ישנם כלים שונים שמאפשרים לבצע בדיקת עבירות, חלקם מאפשרים לבצע בדיקה שטחית יותר, וחלקם מבצעים בדיקות עומק. 

5. לבדוק שהדומיין לא נמצא בבלאקליסט

רשימה שחורה היא רשימת כתובות דומיין או IP המוכרת ככתובות השולחות ספאם. ישנן רשימות שחורות רבות, וקל מאוד להיכנס אליהן. יחד עם זאת, גם אם נכנסתם לרשימה שחורה – זה לא אומר שלא מקבלים את המיילים שלכם בכלל. רוב המדוורים מגיעים לרשימה שחורה זו או אחרת.

ספקיות המייל מסננות את הדואר הנכנס, ובודקות גם רשימות שחורות. אם נכנסתם לרשימות שחורות זה עלול לפגוע בהגעת הדיוורים שלכם לתיבת הדואר הנכנס – לכן חשוב לבדוק שאתם לא נמצאים בבלאק ליסט – ואם כן, לטפל בזה.

איך יודעים אם נכנסנו לרשימה שחורה?

באתר mxtoolbox תמצאו כלי חינמי שמאפשר לבדוק במהירות האם אתם נמצאים ברשימה שחורה. 

מה עושים?

  • נכנסים לקישור הזה  
  • מקלידים את הדומיין שלכם
  • מקבלים תוצאה

מה השלב הבא?

אם גיליתם שאתם נמצאים ברשימה שחורה, או שיש בעיות בשרת עליו אתם יושבים – יש פעולות שונות אותן ניתן לבצע. עבור חלק מכם זו סינית, אבל לפחות הבעיה צפה. אתם לא חייבים להיות אלה שמטפלים בזה.

6. להשתמש בנכסים דיגיטליים נוספים

עסקים רבים מתקשים לנהל גם בלוג וגם רשימת תפוצה (שלא לדבר על פייסבוק, אינסטגרם וטיק-טוק…). פתרון יעיל יהיה לחבר ביניהם. להעלות פוסטים לבלוג באופן קבוע, ולשלוח אותם לרשימת התפוצה. כמובן בתוספת פוסט קצר ומעניין שיחבר לתוכן.

7. להפוך כתובות לאנשים

רשימת תפוצה מבוססת קודם על על כתובות מייל, אבל כדי להפוך אותה ליעילה באמת – נשאף להשיג פרטים רבים יותר על האנשים שעומדים מאחורי כתובות המייל. 

מי הם? במה הם מתעניינים? על מה הם חולמים? מה הם רוצים לדעת? מה לא מצליחים לעשות? במה הם ממש טובים?

כל פיסת מידע על המדוורים שלנו, יכולה להתגלות כחשובה. למה?

ככל שנדע יותר על המדוורים, נוכל לספק להם תוכן רלוונטי ובעל ערך, להתאים להם את המוצרים והשירותים הנכונים עבורם ובמקביל – נוכל לחסוך מהם תוכן לא רלוונטי שהיה מרחיק אותם. 

איך עושים את זה?

על ידי שליחת סקרים ללקוחות, ניתן לקבל מושג על תחומי העניין שלהם, ולאחר מכן ליצור תוכן ממוקד.

*הערה חשובה: הרבה מדוורים מתלוננים שהמדוורים לא עונים על סקרים. באמת לא קל לקבל תגובות, אבל אם תיצרו סקר מעניין, קצר וממוקד יש סיכוי הרבה יותר גבוה לקבל תשובות.

מוכנים לנהל את הרשימה?

ברגע שנבחר לנהל את הרשימה – לבצע פעולות טכניות שעד היום לא הכרנו נוכל לגרום למילים שלנו להישמע. התוכן שלנו יגיע לעיניים אליהן הוא נועד ויכה גלים בעולם. 

The post 7 בום: איך מגדילים את אחוזי הפתיחה של הדיוורים appeared first on Watson content agency - ווטסון סוכנות תוכן.

]]>